Alles in een ovenschotel

Makkelijker dan dit kan het niet: alle ingrediënten in een schaal, in de oven plaatsen en even later kun je aan tafel. Aantal personen: 4...

Varkenshaasjes

Varkenshaasjes bereid op een open vuur of de barbecue. Een recept van ‘Oerkok’ Willem ter Steeg. Dit heb je nodig 4 varkenshaasjes (of kophaasjes)...

Kalkoen met abrikozenvulling

Kerst is niet compleet als dit gerecht niet op tafel staat bij Harry van de Bunt uit ‘t Zandt. “Veel mensen denken dat kalkoen met Kerst een Engels...

Aardappelschotel uit de oven

Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur en 15 min. Dit heb...

Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels. Bereidingstijd: 45 min. Uiensoep – Dit...

Tarte tatin van rodekool

Een bijzondere hartige variant op de gebruikelijke zoete tarte tatin met caramel. Bestrooi de tarte tatin met walnootstukjes voor een crunchy effect....

Broccolipastasalade

Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd. Bereidingstijd: 20 min. Dit heb je...

Lentequiche met witte asperges en ham

Deze heerlijke quiche is een variant op de klassieke asperges met ham, ei en botersaus. Je kunt er ook prima een restje asperges in verwerken....

Tulband van zuurkool

Serveer deze zuurkooltulband op een mooie schaal en serveer de stamppot met voldoende jus en de in stukjes gesneden rookworst. Bereidingstijd: 1 uur...

Boerenkoolquiche

Zin in eens wat anders op tafel? Maak dan deze boerenkoolquiche in plaats van de oude vertrouwde boerenkoolstamppot. Ziet er verrassend uit, maar is...

Herfstschotel met tamme kastanjes

Lekkers vanuit de natuur. Tamme kastanjes kun je heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 50 minuten Dit...

Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete...