Knapperige wintersalade

Vooral tijdens de wintermaanden heb je veel vitamines nodig. Je kunt vitaminetabletjes kopen, maar je kunt ook een heerlijke wintersalade maken. Deze...

Kerrie koolraap

Wintergroentes als aardappels, prei, koolraap en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder...

Gestoofde pastinaak en winterwortel

Twee wortelsoorten samen gestoofd. Dat is een iets anders dan hutspot. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 400 g pastinaak 400 g winterwortel 30...

Aardappelschotel uit de oven

Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur en 15 min. Dit heb...

Salade met daslookbloemetjes

Daslook is een plantje uit de uienfamilie. Het plantje komt in het wild onder meer voor in de hellingbossen van Zuid-Limburg. Wil je zelf daslook in...

Citroenpasta / Lemon curd

Gooi de eiwitten die je overhoudt bij dit recept niet weg, maar maak er een meringue van. Het recept vind je ook op deze website. Dit heb je nodig 6...

Tomatentulpen

Het lijken net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of als tapas. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb...

Stoofpeertjes in witte wijn

Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes....

Pastinaaksalade

‘Onbekend maakt onbemind’ en dat is erg jammer voor de pastinaak. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Bijvoorbeeld met deze pastinaaksalade....

Broccolipastasalade

Deze pastasalade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd. Bereidingstijd: 20 min. Dit heb je...

Lentequiche met witte asperges en ham

Deze heerlijke quiche is een variant op de klassieke asperges met ham, ei en botersaus. Je kunt er ook prima een restje asperges in verwerken....

Aardappelbolletjes

Deze aardappelbolletjes zijn heerlijke zachte broodjes die het perfect doen bij een kom soep of om jus mee op te deppen. Het zetmeel in de aardappels...