Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Kip-in-de-hoed
Kipfilet met bladerdeeg uit de oven. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 60 min. Dit heb je nodig: 400 g kipfilet 50 g boter 6 bolletjes gember (uit...
Hartige tulband met wilde kruiden
De tulbandvorm is ook goed voor hartige gerechten te gebruiken. Probeer dit recept eens uit. Het is geschikt voor 6 personen. Bereidingstijd: 90 min....
Geroosterde vijgen met crème fraîche
Een heerlijk zoet bijgerecht van vijgen uit de oven. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: klontje roomboter 16 rijpe vijgen 2...
Stoemp
Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de...
Vlaams stoofvlees
Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt. Aantal personen: 4....
Pastei met korstdeeg
Pastei uit de oven met riblappen, champignons en spruitjes.Aantal personen: 6. Dit heb je nodig: 300 g bloem 200 g koude boter flinke snuf zout 50 ml...
Kabeljauw met beukenzwamsaus
Een lekker visrecept voor in de herfst. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig voor kabeljauw met beukenzwamsaus: 150 g...
Omelet met toppen van tuinbonen
Een zomerse omelet met de toppen van tuinbonen. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig voor omelet met toppen van tuinbonen: 1...
Fiens makkelijke zalmquiche
Een gemakkelijk maar lekker recept voor zalmquiche uit de oven. Personen: 8 Bereidingstijd: 20 min (+ 50 minuten in de oven). Dit heb je nodig voor de...
Varkensribstuk met Gronsvelder Klumpke
De Gronsvelder Klumpke is een bijzonder appelras uit Limburg. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 75 min. Dit heb je nodig voor varkensribstuk: 1,5 kg...
Rodekool stamppot met runderworstjes
Een typisch herfstrecept met rodekool en appel. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 50 min. Dit heb je nodig: 1 kleine rodekool of een halve grote 1...
Pittige stamppot van witte kool
Deze stamppot van witte kool is lekker pittig dankzij een beetje cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met...