Zomers snijbietstamppotje

De bladeren en de steel van het bladgewas snijbiet zijn eetbaar. Dit stamppotje is een lekkere variatie op onze traditionele winterkost en kan prima...

Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij...

Rendang

Dit is een heerlijk stoofgerecht, waarbij het vlees urenlang zachtjes wordt gegaard. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten: de...

Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden....

Kip-in-de-hoed

Klipfilet met bladerdeeg uit de oven. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 60 min. Dit heb je nodig: 400 g kipfilet 50 g boter 6 bolletjes gember (uit...

Hartige tulband met wilde kruiden

De tulbandvorm is ook goed voor hartige gerechten te gebruiken. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 90 min. Dit heb je nodig: 6 eieren 300 g...

Geroosterde vijgen met crème fraîche

Een heerlijk zoet bijgerecht van vijgen uit de oven. Aantal personen: 6. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: klontje roomboter 16 rijpe vijgen 2...

Stoemp

Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de...

Vlaams stoofvlees

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt. Aantal personen: 4....

Pastei met korstdeeg

Pastei uit de oven met riblappen, champignons en spruitjes. Aantal personen: 6.   Dit heb je nodig: 300 g bloem 200 g koude boter flinke snuf zout 50...

Kabeljauw met beukenzwamsaus

Een lekker visrecept voor in de herfst. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 40 min. Dit heb je nodig: 150 g beukenzwam 2 sjalotjes 1 grote teen...

Omelet met toppen van tuinbonen

Een zomerse omelet met de toppen van tuinbonen. Aantal personen: 2. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 1 vergiet vol tuinboontoppen (toppen van...