Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Kroketten volgens familierecept
Het kroketten-familierecept van Wil Mol uit Winssen is legendarisch: door dit recept van zijn moeder wist hij Marie-José zelfs te overtuigen zijn...
Pompoenstoofpotje
Dit pompoenstoofpotje is een lekker hartig en gezond recept voor als de dagen weer wat kouder worden! Aantal personen: 4-6 Bereidingstijd: 2 uur Dit...
Limburgs Zoervleisj
Herman en Mieke Laeven genieten regelmatig van zoervleisj, een traditionele Limburgse stoofpot met een licht zure smaak. Herman maakt het gerecht naar...
Vers uit de moestuin: zomerstamppot
Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de...
Gebakken aspergesalade
Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid de asperges dan ook eens anders. Naast de koude...
Asperges met ei, ham en zelfgemaakte hollandaisesaus
Het is weer mei: tijd voor asperges. Haal ze uit de tuin, bij de plaatselijk boer of uit de supermarkt. Asperges kun je op veel manieren eten. Wij...
Zomers snijbietstamppotje
De bladeren en de steel van het bladgewas snijbiet zijn eetbaar. Dit stamppotje is een lekkere variatie op onze traditionele winterkost en kan prima...
Ouderwetse Hollandse gehaktballen
Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij...
Rendang
Dit is een heerlijk stoofgerecht, waarbij het vlees urenlang zachtjes wordt gegaard. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten: de...
Courgettestoof met tomaten
Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden....
Kip-in-de-hoed
Klipfilet met bladerdeeg uit de oven. Aantal personen: 4. Bereidingstijd: 60 min. Dit heb je nodig: 400 g kipfilet 50 g boter 6 bolletjes gember (uit...
Hartige tulband met wilde kruiden
De tulbandvorm is ook goed voor hartige gerechten te gebruiken. Probeer dit recept eens uit. Het is geschikt voor 6 personen. Bereidingstijd: 90 min....