Recepten van de beste snertkokers: Ineke

Op 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom....

Bruinebonensoep met worst

Bruinebonensoep is zo’n gerecht waar iedere familie wel een ‘eigen’ recept voor lijkt te hebben. Het is dan ook bij uitstek een gerecht om een heel...

Aardappel-zalmsoep

Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam. Aantal personen: 4....

Winterdiner

Dit heerlijke gerecht past echt bij de winter. Bloemkool met salie en hazelnoten, prei in witte wijn en room en hoevekip met mosterd. Kijk hier hoe je...

Traditionele Sint-Maartensgans

Een oude traditie is het eten van gebraden gans op 11 november, Sint-Maarten. Volgens een overlevering kozen de bewoners van de Franse stad Tours...

Kroketten volgens familierecept

Het kroketten-familierecept van Wil Mol uit Winssen is legendarisch: door dit recept van zijn moeder wist hij Marie-José zelfs te overtuigen zijn...

Pompoenstoofpotje

Dit pompoenstoofpotje is een lekker hartig en gezond recept voor als de dagen weer wat kouder worden! Aantal personen: 4-6 Bereidingstijd: 2 uur Dit...

Limburgs Zoervleisj

Herman en Mieke Laeven genieten regelmatig van zoervleisj, een traditionele Limburgse stoofpot met een licht zure smaak. Herman maakt het gerecht naar...

Vers uit de moestuin: zomerstamppot

Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomerse stamppotje is ook bij hogere temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de...

Gebakken aspergesalade

Het aspergeseizoen is al vergevorderd, maar we kunnen nog even genieten van dit witte goud. Bereid de asperges dan ook eens anders. Naast de koude...

Asperges met ei, ham en zelfgemaakte hollandaisesaus

Het is weer mei: tijd voor asperges. Haal ze uit de tuin, bij de plaatselijk boer of uit de supermarkt. Asperges kun je op veel manieren eten. Wij...