Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Eigentijdse poffert
Deze zelfgebakken poffert nieuwe stijl is lekker bij de koffie of tijdens de paasbrunch. Om deze poffert te maken, heb je natuurlijk een poffertvorm...
Gevulde koeken
Zelfgemaakte gevulde koeken met roomboter en amandelspijs in de oven laten je huis heerlijk geuren. Het is niet heel veel werk en ze smaken geweldig....
Bakken in de winter: de lekkerste zoete recepten
Krijg jij in de winter ook zo’n zin om lekker te bakken? Binnen bij de oven of het fornuis de mooiste en smakelijkste creaties maken is een prima...
Chocoladebonbons met koffie
Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in bonbons. Maak deze koffiebonbons en proef het zelf! Bereidingstijd: 3 uur...
Flapjacks met koffie en walnoten
Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in gebak en andere zoetigheden. Probeer bijvoorbeeld eens deze flapjacks:...
Kniepertjes maken met de lekkerste recepten
Een echte nieuwjaarstraditie vanuit het Oosten en Noorden van Nederland, kniepertjes bakken. Tijdens het bakken ruikt het hele huis heerlijk naar...
Kaneelroom
Weer eens wat anders: vul de kniepertjesrolletjes met kaneelroom, voor wat extra smaak. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig: 200 ml slagroom, uit...
Recept voor kniepertjesdeeg
Dit recept geeft meer een deeg dan een beslag. Je kneedt de ingrediënten tot een deeg en verdeelt dit in kleine balletjes. Deze balletjes bak je tot...
Kniepertjes bakken
Het huis ruikt heerlijk naar boter en kaneel. Het wafelijzer sist en de koffie pruttelt. Het is een echte nieuwjaarstraditie om zelf kniepertjes te...
Engelse mince pies
Dit traditioneel Engelse gevulde koekje wordt alleen gegeten met Kerst. De vulling bestaat uit een rijk mengsel van gedroogde vruchten en noten. Het...
Zelfgemaakte speculaasjes
Zelfgemaakte speculaasjes zijn de lekkerste. Volgens Lydia Koopman uit het Brabantse Boekel kun je het beste rijstemeel gebruiken in plaats van...
Anijskrollen uit Brabant
Lydia Koopman uit het Brabantse Boekel bakte speciaal voor Landleven anijskrollen, een echte sinterklaastraditie uit haar jeugd. Beleg de krollen...