Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Groentetas-salade
Van de oogst die op dat moment beschikbaar is in je moestuin, of de groentetas die je haalt bij de plaatselijke boer of op de markt, maak je makkelijk...
Vinaigrette met mosterd en honing
De verhouding van een vinaigrette is één deel azijn en drie delen olie. Wat zelfgemaakte mosterd erbij maakt het extra speciaal. Dit heb je nodig: 50...
Halfgrove honing mosterd
Honing en mosterd zijn een klassieke combinatie. Nederlandse en Franse mosterdsoorten zijn over het algemeen niet zo zoet, in tegenstelling tot...
Ingemaakte mosterdzaadjes
Ingemaakte mosterdzaadjes smaken pittig, zuur en knapperig; een bijzondere topping op een salade of pizza. Dit heb je nodig: 100 ml water 100 ml...
Appelciderazijn met mosterd en dragon
Azijn op smaak maken met kruiden is leuk om te doen en geeft de azijn na een week of wat trekken een uitgesproken smaak. Lekker om zo in de sla te...
Dille-mosterdsaus
Deze saus eet u bijvoorbeeld bij gerookte of gebakken zalm. Ook lekker bij nieuwe aardappels of op een broodje kaas. Als u schoon werkt, kunt u de...
Honing-mosterdsaus
Heel makkelijk om zelf te maken en een heerlijke toevoeging op een broodje ham of (geiten)kaas. Dit heb je nodig: 4 el grove mosterd 3 el...
Snelle, gladde mosterd
Met mosterdpoeder, wat niets meer is dan gemalen mosterdzaadjes, maakt u in een handomdraai een mooie gladde mosterd. Gebruik hem direct of bewaar een...
Grove Mosterd
Deze grove mosterd heeft een lekker pittige smaak en is gemaakt van een combinatie van gele en bruine mosterdzaadjes. Hoe langer u de mosterd in de...
Kippenbouillon
Deze bouillon maakten we met een Souperhen van de Lankerenhof. Deze kip heeft flink wat meer ‘vlieguren’ gemaakt dan een kip uit de reguliere...
Pompoenpitcrackers met brie en rode druiven
Pompoenpitten zijn een veelzijdig ingrediënt: ze zijn bijvoorbeeld geschikt om te verwerken in brood of koeken, als snack of in salades. Deze...
Koude komkommersoep
Heb je wel eens komkommersoep geprobeerd? Het is heerlijk verfrissend als de temperaturen buiten stijgen. Je maakt deze soep met volle boerenyoghurt...