Appelboterkoek

Wil je eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan eens deze heerlijke appelboterkoek. Dit heb je nodig: 250 g boter, zacht 325 g fijne...

Pittige pastinaaksoep

Heerlijke vullende pastinaaksoep met een pittig tintje. Deze soep is vegetarisch en voedzaam! Dit heb je nodig: 3 pastinaken 1 winterwortel 2 uien 2...

De 8 lekkerste mosterd recepten

Zelf mosterd maken is leuk om te doen. Je bepaalt zelf hoe het eindresultaat wordt: van grof tot glad en van pittig tot zoet. Mosterd blijft lang...

Pompoenpit-havermoutrepen

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Deze havermoutrepen zijn lekker en zitten bomvol gezonde pompoenpitten, cranberry’s en abrikozen. Dit heb je...

Geroosterde groentes met pompoenpitolie

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging. Dit heb je nodig: 1 pompoen...

Gevulde boerenpannenkoeken

Dit dun gebakken flensje wordt gevuld met gehakt van de lakenvelder koe en veel groentes en kaas. De lakenvelders grazen op grasland langs de Vecht;...

Dunne gesneden brandrood rund met knolraap

De basis voor dit gerecht is een dungesneden, gemarineerde biefstuk van het brandrode rund, een oersterk ras en levend Sallands cultureel erfgoed. Dit...

Camemberttaart

Wie aan camembert denkt, denkt waarschijnlijk aan Frankrijk. Maar biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam uit Broekland maakt ook een fantastische...

Paneer in kruidige saus

Paneer is een in Nederland vrij onbekende kaas. Deze kaas komt uit de Indiase keuken en kan op veel manieren toegepast worden. Op boerderij...

Ossenstaartbouillon met room

Iedereen kent wel de klassieke ossenstaartsoep met een scheutje madeira. In de Sallandse versie wordt de madeira vervangen door Jacoba-kruidenbitter,...

Appelkruimelcake

Wil je eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan deze appelkruimelcake. Heerlijk voor een picknick in het bos op een herfstachtige dag....

Stoofpot van haan

Haan is een smaakvol stuk vlees. Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens benoemde de smaak zelfs ‘als tussen fazant en kip in’. En het is een eerlijk...