Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Kweeappelsiroop
Van het sap van kweeappels maak je heel gemakkelijk siroop. Bij kweepeer zou je misschien wat specerijen toevoegen als steranijs, kardemom of...
Gele linzensoep met winterwortel
Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui. Dit heb je nodig: 1...
Knolselderij-kweepeersoep
Maak zelf deze heerlijke knolselderij-kweepeersoep. Deze soep is voedzaam, vullend en vegetarisch. Dit heb je nodig: 1 knolselderij 1 kweepeer 1 grote...
Wildpaté
Maak zelf wildpaté met ganzenborst, lever en vetspek. Dit heb je nodig: 300 g vetspek 225 g lever 450 g ganzenborst 1 ui, kleingesneden 1 teen...
Beef jerky van gans
Beef jerky van gans is gezond en makkelijk zelf te maken. Ook is beef jerky nog een lange tijd lekker en houdbaar nadat je het gemaakt hebt. Dit heb...
Flammkuchen met ganzengehakt
Ganzenvlees is gezond en mager. Met ganzengehakt maak je een heerlijk flammkuchen. Dit heb je nodig: 1 flammkuchendeeg (kant-en-klaar bij supermarkt)...
Ganzen-bitterballen
Ganzen-bitterballen zijn lekker en makkelijk zelf te maken. Ook zijn ze in te vriezen, zodat je op een later moment kan genieten van deze heerlijke...
Merguez-worstjes van ganzenvlees
Deze merguez-worstjes van ganzenvlees zijn gezond, mager en makkelijk zelf te maken. Dit heb je nodig: schapendarm (20-22 mm), minimaal 2 meter 600 g...
Vijgenjam met chilivlokken
Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas. Dit heb je nodig: 1 kg verse vijgen 100 ml water 100 ml...
3 kruidenmengsels voor gevogelte
Meng zelf kruiden en specerijen om je vlees mee te kruiden. Deze kruidenmengsels horen bij de beef jerky van gans, uit het oktobernummer van 2022....
Confit van wilde gans
Ganzenvlees is gezond en mager. Je maakt deze confit van wilde gans met onder andere ui, knoflook en laurierblaadjes. Dit heb je nodig: 800 Ã 900 g...
Appelkaneelrolletjes
Deze heerlijke appelkaneelrolletjes zijn leuk om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick in het bos op een herfstige dag. Dit heb je nodig: 1...