Paarse boerenkoolstamppot

Paarse boerenkoolstamppot

Een klassiek gerecht in een nieuw kleurtje, deze stamppot van paarse boerenkool.
Aantal personen: 5.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1,2 kg aardappelen
  • 1 kg verse paarse boerenkool
  • naar smaak zout en peper
  • 1 rookworst

Zo ga je te werk:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
  2. Maak de boerenkool schoon, verwijder de harde nerven en snijd het blad fijn.
  3. Leg de aardappelen in een ruime pan en bedek ze met een laag water.
  4. Voeg zout naar smaak toe en leg de boerenkool en de worst boven op de aardappelen.
  5. Laat het geheel zo’n 25 minuten koken.
  6. Giet de pan af en stamp de aardappelen en boerenkool tot een mooie stamppot.
  7. Voeg eventueel een scheut (warme) melk toe.
  8. Serveren met de in plakjes gesneden rookworst en een schep mosterd.
  9. Paarse boerenkool is verkrijgbaar bij goede groenteboeren en streekwinkels waar men producten direct van het land verkoopt.
  10. Heb je zelf geen paarse boerenkool in uw moestuin, dan is het misschien een leuk idee om dit volgend jaar aan te planten.
  11. Je kunt de paarse boerenkool in dit recept natuurlijk ook vervangen door (gewone) groene boerenkool.
  12. De paarse boerenkool van deze stamppot is afkomstig van het land van Hof van Twello

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.