Home > Lekker eten > Bakken > Mini chocoladetulbandjes met chocoladesaus
Mini chocoladetulbandjes met chocoladesaus
Wij gebruikten voor deze mini-tulbandjes de Bundt brownie-vorm van Nordic Ware (€ 34,95 via www.cookerathome.nl). In plaats daarvan kun je ook een gewoon muffinbakblik met twaalf holletjes gebruiken.
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig
- 4 el cacaopoeder
- 200 g suiker 200 g boter, op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 2 sinaasappels, fijn geraspt
- 100 g kastanjepuree (zelfgemaakt of uit blik, weglaten is echter ook geen probleem)
- 100 g boter voor de saus
- 100 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
- 100 g poedersuiker
Zo ga je te werk
- Doe de cacaopoeder in een kommetje en roer er vier eetlepels kokendheet water door.
- Roer tot het mooi glad is en zet apart.
- Mix in een grote kom de suiker met de boter tot een bleek, romig geheel.
- Klop er dan een voor een de eieren door en als die goed opgenomen zijn ook het bakmeel, het bakpoeder, het zout, het cacaomengsel en de sinaasappelrasp.
- Roer de kastanjepuree even los en meng haar dan door het cakebeslag.
- Vet de bakvorm in en giet in elk holletje beslag, niet helemaal tot aan de rand.
- Bak de tulbandjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar.
- Test met een satéprikker of de cake gaar is (de prikker moet er schoon uitkomen). Als de cake wat over de rand is gekomen tijdens het bakken, kun je dit horizontaal afsnijden (met een groot broodmes bijvoorbeeld) terwijl de tulbandjes nog in de bakvorm zitten.
- Draai de tulbandjes om op een rek en serveer met zelfgemaakte chocoladesaus.
Zelfgemaakte chocoladesaus
- Verwarm boter, donkere chocolade in stukjes en poedersuiker au bain-marie (dat is in een kom bovenop een pan met heet water).
- Roer de chocoladesaus tot hij mooi glimt en verdeel hem dan over de mini-tulbandjes.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.