Maak zelf bisschopswijn

Maak zelf bisschopswijn

Deze heerlijke bisschopswijn is eigenlijk een mengeling van bestaande recepten. Door de ingrediënten in water te koken en pas later de wijn en port toe te voegen, krijg je een nog fijnere smaak. En als Sinterklaas voorbij is, noem je het gewoon glühwein en drink je het in de kerstvakantie weer!
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 sinaasappel, in plakken
  • ½ citroen, de gele schil in repen
  • 1 of 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 4 kruidnagels (mag zeker ook meer, naar smaak)
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml water
  • 1 fles rode wijn
  • scheut port

Zo ga je te werk:

  • Doe alle ingrediënten, behalve de wijn en de port, in een ruime pan.
  • Roer het mengsel door en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en laat het een kwartier zachtjes pruttelen.
  • Voeg dan de wijn en de port toe en verwarm nog 5 minuten, maar laat het niet meer koken.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.