Kweeperenlikeur

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of thee. 

Dit heb je nodig:

  • 3 kweeperen
  • 300 g suiker
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden
  • handvol amandelen
  • 1 fles witte rum of wodka

Zo ga je te werk:

  1. Schil de kweeperen, snijd ze in grove plakjes en verwijder de pitten.
  2. Doe de stukken kweepeer in een stopfles en voeg de suiker, vanillepeul, amandelen en de sterke drank toe.
  3. Laat het op een warme plek intrekken en schud de fles regelmatig.
  4. Zeef de vloeistof na zes tot tien weken en giet de likeur over in een mooie fles of karaf.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.