Knolselderij aardappelpuree

Knolselderij aardappelpuree

Wintergroentes als aardappels en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze zeker niet onder voor hun elegantere soortgenoten.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 flinke knolselderij (ca. 1 kg)
  • 800 gram aardappels
  • 50 gram boter
  • 150 ml volle melk of slagroom
  • snufje zout snufje peper

Tip:

Lekker met saucijzen, doperwtjes en een flinke lepel jus. Houd een plak knolselderij achter, samen met een winterpeen, een stuk prei en wat verse peterselie. Samen vormen ze een prima basis voor een boerengroentesoep.

Zo ga je te werk:

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.
  2. Schil ook de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  3. Breng de groentes samen aan de kook in een ruime pan gezouten water.
  4. Kook ze in twintig minuten gaar.
  5. Giet ze af en stamp ze tot een puree.
  6. Voeg de boter, de melk, zout en versgemalen zwarte peper toe en roer alles goed door.
  7. Voeg eventueel nog wat versgeraspte nootmuskaat toe.

 

Meer recepten met knolselderij

Knolselderij-aardappelpuree

Knolselderij-aardappelpuree

Knolselderij heeft een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doet deze groente zeker niet onder voor zijn elegantere soortgenoten. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere knolselderij-aardappelpuree.

NAAR RECEPT

Hele knolselderij uit de oven

Hele knolselderij uit de oven

De basis van dit recept is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet, zal iedereen verbaasd zijn hoe lekker zo’n gewone knol eigenlijk kan zijn.

NAAR RECEPT


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.