Home > Lekker eten > Inmaken/wecken > Vlierbloesemazijn
Vlierbloesemazijn
Enkele takken vlierbloesem geven de ultieme smaak van de zomer in combinatie met wat appelazijn. Heerlijk voor door je salade en erg lang houdbaar.
Bereidingstijd: 5 min.
Dit heb je nodig
- enkele takken vlierbloesem
- appelazijn
Zo ga je te werk:
- Knip op een droge ochtend enkele schermen met vlierbloesem van een struik.
- Schud even goed met de takjes zodat er geen insecten en spinnetjes meer in zitten.
- Leg de schermen in een schone glazen pot. Giet er appelazijn over tot de bloemen onderstaan.
- Draai het deksel op de pot en zet weg op een donkere, koele plek. Laat de azijn twee weken trekken.
- Zeef de bloesemschermen uit de azijn en giet de vloeistof over in een mooi flesje. De azijn blijft zowat onbeperkt houdbaar.
Tip: Deze azijn is heerlijk in een dressing met olie, zachte mosterd en honing.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.