Snelle chutney van bramen

Snelle chutney van bramen

Deze snelle chutney van bramen is  een fijne manier om bramen op een hartige manier in te maken.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 500 g bramen, gewassen
  • 140 g suiker
  • 140 g rode ui, in reepjes gesneden
  • 3 el verse gember, fijn geraspt
  • 2 el grove mosterd
  • zout en peper, naar smaak
  • 150 ml rode wijnazijn

Zo ga je te werk:

  1. Meng de bramen met de suiker, de ui, de gember en de mosterd in een pan.
  2. Breng al roerend aan de kook tot de bramen uit elkaar knappen.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de rode wijnazijn toe, zet het vuur lager en laat de chutney zo’n tien minuten pruttelen.
  5. Schep de chutney in schone jampotjes en draai de deksel erop.

Deze chutney kan je direct eten of tot een jaar bewaren.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.