Rozengelei van Margaret Willems

Rozengelei van Margaret Willems

Deze bijzondere jam kreeg een eervolle vermelding bij de Landleven Jamwedstrijd in 2010: rozengelei met gember en rode wijn. Het recept is voor twee potjes.
Bereidingstijd: 13 uur

Dit heb je nodig voor de rozengelei

  • 20 mooie, geurende rozen, de blaadjes geplukt
  • 5 cm gember
  • 4 citroenen, in stukken gesneden
  • 250 ml zoete rode wijn
  • 500 g gewone suiker

Voor 2 potjes

Zo ga je te werk

  1. Schil de gember en snijd hem in kleine stukken.
  2. Doe de rozenblaadjes, gember, citroenen en rode wijn in een pan en laat afgedekt een nacht trekken.
  3. Zeef het mengsel en knijp de citroenen uit.
  4. Meet de hoeveelheid vloeistof die je hebt en vul met water aan tot 1 liter.
  5. Voeg de suiker toe, meng goed en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat het inkoken tot het de gewenste dikte heeft, het eindresultaat is aardig dik en stroperig.
  7. Giet de gelei vervolgens in hete, gesteriliseerde potten.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.