Pruimenchutney

Pruimenchutney

Vandaag kwamen de hulptroepen schillen en pruimen plukken en zo veranderde de keuken in een grote gaarkeuken vol met bakken fruit en enorm grote pannen op het vuur. De weckpan draaide overuren, maar het resultaat mag er zijn.
Bereidingstijd: 1 uur en 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg pruimen (schoongemaakt)
  • 1/2 kg uien in ringen
  • 5 cm verse gember
  • 1 kg appels (schoongemaakt)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el zout
  • 1/2 l rode wijnazijn
  • 1/2 kg lichte basterdsuiker

Zo ga je te werk:

  1. Doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een grote pan en laat het 30 min sudderen.
  2. Voeg dan 1/2 liter rode wijnazijn erbij en 1/2 kilo lichte basterdsuiker erbij en dan 30-45 min sudderen/indikken.

Smullen!


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.