Pickles van meizoentjes

Pickles van meizoentjes

Proef de lente met pickles van meizoentjes (madeliefjes) en anijs. Ze zijn gezond en lekker. Heerlijk als kappertjes in een salade of verwerk de siroop in een dressing. Een andere leuke tip: maak ijsblokjes met madeliefjes.

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:

  • een jampot vol meizoentjes
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 el anijszaad

Zo ga je te werk:

Voor 1 jampot:

  1. Was de meizoentjes en laat ze volledig drogen op een theedoek.
  2. Kook een siroop van de azijn en de suiker.
  3. Doe de meizoentjes en het anijszaad in het schone jampotje en giet de kokend hete siroop erover.
  4. Sluit de pot met het schroefdeksel en laat de inhoud minimaal vier weken rijpen.
  5. Gebruik de pickles als kappertjes in salades.
  6. De siroop kun je ook verwerken in de dressing.

Tip, Later in het seizoen kunnen ook rozenknopjes, lavendelknoppen en geraniumknopjes op dezelfde wijze worden ingemaakt. Geranium is lekker met korianderzaad.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.