Zomerse tomatensaus

Culinair redacteur Klaske maakt haar tomatensaus elke keer op een andere manier; het is maar net wat ze voor handen heeft. Hier het basisrecept....

Zelfgemaakte pesto

Nog veel basilicum in de tuin? Maak zelf pesto en weck deze om ook tijdens de koudere maanden van wat zonnewarmte te genieten! Bereidingstijd: 45 min....

Rode kool in het zoetzuur

Rode kool inmaken in zoetzuur is heel makkelijk en smaakt lekker als bijgerecht bij wild. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig: 1 kleine rodekool...

Kiwi jam

Maak eens een verrassende jam van kiwi’s. Daarmee begin je de dag fruitig en krijg je op een lekkere manier direct wat vitamines binnen. De jam is...

Zuurkool van rode kool

Christian Weij: “Je kunt niet alleen van witte maar ook van rode kolen prima zuurkool maken. Wanneer je hiermee een stamppot bereidt, is een mooie...

Vanille-honingpeertjes

Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld....

Jam maken

Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu ’s zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even...

Mosterd maken

Mosterd maken is heel simpel. Met een paar ingrediënten en een keukenmachine of staafmixer maak je mosterd precies naar je eigen smaak. Culinair...

Radijsjes in ’t zuur

Deze knapperige radijsjes in ’t zuur zijn zo gemaakt, zijn gezond en smaken heerlijk fris op bijvoorbeeld een broodje mozzarella. Culinair redacteur...

Suikerarme jam

De Belgische Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, is verzot op alles wat in potjes past. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan jam, of op...