Muntpesto

Voor vegetariërs is deze muntpesto heerlijk bij de sla of op een toastje maar muntpesto combineert ook geweldig met lamsvlees. Bereidingstijd: 10...

Confituur van uien

Heerlijke ingemaakte uien. Bereidingstijd: 1,5 uur Dit heb je nodig 600 g uien 4 el olijfolie 1 el tomatenpuree 3 el balsamicoazijn 2 dl port of...

Frambozenjam

Te veel frambozen? Maak er heerlijke jam van. Het is zo gedaan. Bereidingstijd: 10 min. Dit heb je nodig 1 kg frambozen 500 g geleisuiker (2:1) Zo ga...

Mosterd

Zelf mosterd maken blijkt verrassend simpel. Ook leuk om cadeau te geven. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 100 g mosterdzaad 200 ml witte...

Kruisbessengelei met pepermunt

Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de kruisbes op veel lekkere manieren bereiden. Probeer eens deze verrassende combinatie. Voor ongeveer 3...

Zelfgemaakte mosterd

Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of...

Kerstjam

Deze pruimenjam is op smaak gemaakt met heerlijke kerstachtige kruiden als kaneel en kardemom. Geef eens een potje jam uit jouw voorraad cadeau....

Rozengelei van Margaret Willems

Deze bijzondere jam kreeg een eervolle vermelding bij de Landleven Jamwedstrijd in 2010: rozengelei met gember en rode wijn. Het recept is voor twee...

Confituur van frambozen met sinas en Cointreau

Madam Confituur: “Als je één likeur in huis moet halen, is het een sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau). Door zijn fruitige smaak kun je hem...

Witlofjam

Een bijzondere jam, die zowel een beetje bitter als zoet is. Een leuke basis voor culinaire experimentjes. Combineer de witlofjam bijvoorbeeld eens...

Pruimenchutney

Vandaag kwamen de hulptroepen schillen en pruimen plukken en zo veranderde de keuken in een grote gaarkeuken vol met bakken fruit en enorm grote...

Jam met stoofperen en gluhwein

Een heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de...