Maak je eigen bramenvlierbessenjam

Maak je eigen bramenvlierbessenjam

Wist je dat je met bramen en vlierbessen de allerlekkerste jam kunt maken? De smaken vullen elkaar namelijk super aan. Met dit simpele recept lukt het iedereen om een overheerlijke bramenvlierbessenjam te bereiden! 

Ingrediënten voor bramenvlierbessenjam

Dit zijn de ingrediënten voor ongeveer 4 potten bramenvlierbessenjam: 

• 500 g vlierbessen, gewassen
• 750 g bramen, gewassen
• 500 g geleisuiker speciaal

Zo maak je bramenvlierbessenjam

1. Ris met een vork de vlierbessen van de trossen en verwijder eventuele takjes die blijven zitten.
2. Meng de bramen en vlierbessen in een pan met een bodempje water en breng op een matig vuur aan de kook.
3. Laat vijf minuten zachtjes doorkoken tot het fruit zacht is.
4. Voeg de suiker toe en los deze al roerend op.
5. Breng de jam aan de kook en laat hem een minuut flink doorkoken.
6. Schep de bramenvlierbessenjam in schone, warme potten, sluit deze af en laat ze omgekeerd afkoelen.

Meer bramen- en vlierbessenrecepten?

In de late zomer en vroege herfst is er overvloed aan bramen, vlierbessen en appels. In Landleven staan nog meer overheerlijke recepten met bramen en vlierbessen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bramenclafoutis, bramen-perencake, bramenbrownies of crumble met kardemomcustard?

Deze en nog veel meer recepten vind je nu in Landleven!