Kiwi jam

Kiwi jam

Maak eens een verrassende jam van kiwi’s. Daarmee begin je de dag fruitig en krijg je op een lekkere manier direct wat vitamines binnen. De jam is heel snel en makkelijk te maken en met kiwi zet je een keer iets anders op de ontbijttafel. Zeker door de opvallende kleur valt hij niet te missen. Want hoe vaak heb jij gele jam gezien? Leuk en lekker om te maken en te serveren.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg kiwi’s, schoongemaakt gewicht
  • 1 kg geleisuiker (verhouding 1:1)

Zo ga je te werk:

  1. Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Doe de kiwi’s in een ruime pan en breng ze aan de kook.
  3. Zet het vuur wat lager en laat ze vijf minuten zachtjes koken zodat ze wat vocht loslaten.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de geleisuiker toe.
  5. Roer goed door en zet de pan weer terug op het vuur.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het zo lang doorkoken als op de verpakking van de geleisuiker staat. Schenk de hete jam in schone glazen potten, draai de deksels erop en laat ze rustig afkoelen. De jam is minimaal een jaar houdbaar.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.