Jam met stoofperen en gluhwein

Jam met stoofperen en gluhwein

Een heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de smaak vallen bij het (kerst)ontbijt.

Kooktijd: 3 – 4 uur

Dit heb je nodig:

  • 2 kg schone stoofperen
  • 1 fles gluhwein
  • 1 kg geleisuiker
  • een eetlepel bruine basterdsuiker
  • een snufje kaneel

Zo ga je te werk:

  1. Schil de peertjes, breng ze aan de kook en laat ze 3 a 4 uur koken in Gluhwein.
  2. Een beetje bruine basterdsuiker toevoegen.
  3. Voeg daarna geleidelijk 1 kilo gelei suiker en snufje kaneel toe.

Heel lekker, ik zeef het wel even voor ik het in de potjes doe. Eet smakelijk!


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.