Frambozenjam

Frambozenjam

Te veel frambozen? Maak er heerlijke jam van. Het is zo gedaan.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig

  • 1 kg frambozen
  • 500 g geleisuiker (2:1)

Zo ga je te werk

  1. Doe de frambozen in een pan en strooi er de geleisuiker over.
  2. Breng al roerend aan de kook en laat vier minuten doorborrelen.
  3. Schep de jam daarna in schone, hete jampotten.
  4. Zorg dat de randen van de potten goed schoon zijn en draai de deksels erop.
  5. Eventueel even ondersteboven wegzetten en laten afkoelen.

De jam is minimaal een jaar houdbaar.

VIDEO: jam maken

Klaska laat in dit handige filmpje zien hoe makkelijk het is om zelf jam te maken. Daarnaast vind je er heerlijke variaties!

Naar filmpje


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.