Courgettejam

Courgettejam

Jam is in vele smaken verkrijgbaar, maar heb je ooit nagedacht over jam van… courgettes? Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, maar zeker het uitproberen waard! De jam is makkelijk te bereiden en heerlijk van smaak.
Bereidingstijd: 45 min. 
 

Dit heb je nodig:

  • 400 g geleisuiker speciaal
  • Pectine voor 250 g fruit
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • 800 g courgette
  • 1 vanillepeul
  • Sap van 1 citroen

Zo ga je te werk:

  1. Rasp de courgette.
  2. Meng de courgette met het sinaasappelsap, de suiker, de pectine en de opengesneden vanillepeul.
  3. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook.
  4. Als de jam kookt, haal je de vanillepeul eruit en voeg je het citroensap toe.
  5. Kook twee minuten goed door onder voortdurend doorroeren.
  6. Giet de jam in hete potjes.
  7. Eet smakelijk.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.