Confituur van frambozen met sinas en Cointreau
Madam Confituur: “Als je één likeur in huis moet halen, is het een sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau). Door zijn fruitige smaak kun je hem niet alleen bij frambozenconfituur gebruiken, maar bij allerlei fruitsoorten.”
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig
- 400 g frambozen
- 400 g vruchtvlees en sap van sinaasappels (ongeveer 4 sinaasappels)
- 400 g geleisuiker (2:1)
- 4 el Cointreau (of meer naar smaak)
Ingrediënten voor 3 potjes van 250 ml.
Zo ga je te werk
- Spoel de frambozen af en laat uitlekken.
- Doe de frambozen in een grote kookpot.
- Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
- Pers wat er overblijft goed uit.
- Doe het sap en het vruchtvlees samen in de kookpot bij de frambozen.
- Breng aan de kook en laat twee minuten koken.
- Neem de kookpot van het vuur, voeg de suiker toe en los hem goed op.
- Zet de kookpot opnieuw op het vuur.
- Laat drie minuten goed doorkoken. Roer af en toe.
- Verwijder het schuim dat komt piepen met een schuimspaan.
- Doe de stollingstest.
- Zo, nu is de confituur klaar en is het Cointreau-time. Roer het drankje door de frambozenconfituur.
- Giet de hete confituur vervolgens in schone glazen potjes.Vul ze netjes tot aan de rand.
- Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer de potjes om en laat afkoelen.
Tip: Uiteraard kun je meer of minder likeur toevoegen. Let wel op dat je confituur niet ‘verzuipt’ in de alcohol. Dan stolt hij immers minder goed.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.