Balsamico met framboosjes

Balsamico met framboosjes

Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig accent mee.

Bereidingstijd: 45 minuten

Dit heb je nodig:

  • 300 g verse frambozen
  • 2 dl balsamicoazijn

Zo maak je de balsamico:

  1. Was de frambozen en laat ze drogen op een theedoek.
  2. Meng de azijn met de frambozen in een roestvrijstalen pan.
  3. Laat de azijn inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
  4. Zeef het vocht en giet het over in een mooi flesje.
  5. De frambozenbalsamico is lekker in een saladedressing gemengd met wat goede olijfolie.
  6. Een klein scheutje azijn is ook erg smakelijk over een gebakken biefstukje.

Tip: hang een mooi etiket aan het flesje en u hebt een leuk, culinair en zelfgemaakt cadeautje om weg te geven.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.