Aardbeienjam

Aardbeienjam

Aardbeienjam is een echte basisjam, makkelijk te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je er net een bijzondere kick aan.
Bereidingstijd: 60 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardbeien, schoongemaakt gewicht
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • sap en rasp van 1 limoen

Zo ga je te werk:

  1. Maak de aarbeien schoon: was ze en verwijder de kroontjes.
  2. Snijd de vruchten naar wens in kleinere stukken of laat ze heel (dan maak je geen jam, maar confituur).
  3. Doe de aardbeien in een ruime pan en voeg de geleisuiker en het sap en de rasp van de de limoen toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten flink doorkoken (volg de aanwijzigen op de verpakking van de suiker).
  5. Draai het vuur uit en schep de jam in brandschone jampotten.
  6. Veeg eventueel de randen schoon en draai de desels erop.
  7. Laat de potten rustig staan tot de inhoud afgekoeld is.
  8. Ongeopende jampotten zijn minimaal een jaar houdbaar op een donkere, droge plek.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.