Home > Lekker eten > Toetjes > Ijzige Kerstpuddinkjes
Ijzige Kerstpuddinkjes
Een vrolijk nagerecht met cranberry’s en rozijnen.
Aantal personen: 4
Dit heb je nodig:
- 1 mandarijn
- 140 g basterdsuiker
- 25 g gedroogde citrusschil
- 88 g mix gedroogde cranberry’s en rozijnen
- 300 g Griekse yoghurt
- 1,4 dl slagroom
Zo ga je te werk:
- Bedek 4 kleine puddingvormen met huishoudfolie; strijk de folie mooi glad in de vormpjes en laat rondom een stukje overhangen.
- Rasp de schil van de mandarijn fijn.
- Knijp 3 eetlepels sap uit de mandarijn in een pan en voeg de suiker toe.
- Verwarm het geheel op een laag vuurtje.
- Voeg de cranberry’s en de rozijnen toe en laat het nog enkele minuutjes koken.
- Doe het mengsel in een kom en roer de gedroogde citrusschil en mandarijnrasp er door en laat het minimaal 1,5 uur afkoelen.
- Klop de yoghurt romig.
- Klop de room lobbig en meng dit door de yoghurt.
- Houd 4 eetlepels van de siroop apart en meng de rest door het yoghurt mengsel.
- Verdeel het mengsel over de puddingvormpjes.
- Dek de puddinkjes af met het overhangende vershoudfolie en dek af met extra folie.
- Bewaar de puddinkjes en de saus maximaal een maand in de vriezer.
- Zet de puddinkjes een uur voor het serveren in de koelkast.
- Stort ze op de borden en verwijder de folie.
- Schelp een eetlepel siroop over ieder puddinkje.
- Serveer met witte chocoladesterren.