Winterse minestronesoep

Winterse minestronesoep

Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam. Geniet bijvoorbeeld van deze heerlijke, winterse minestronesoep.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 75 min. 

Maak groente op in je minestronesoep

Minestrone is echt een soep waarbij je allerlei groentes op kunt maken: die ene winterwortel, een stukje kool of die stengel bleekselderij die nu écht op moet. De ingrediënten in dit recept zijn daarom ook meer suggesties: verwissel dus gerust de ene groente voor een andere, of voeg toe wat je nog hebt liggen. Deze versie is vegetarisch, maar voeg naar wens vlees toe (zoals gegaarde stukjes kip of stukjes spek).
 

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine prei
  • handvol boerenkoolblaadjes
  • groentebouillon, goed op smaak
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 200 g witte bonen (voorgekookt)
  • flinke handvol pasta, bijv. fusilli
  • zout en peper naar smaak

Winterse minestronesoep

Zo ga je te werk:

  • Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak de ui en de knoflook zachtjes aan.
  • Voeg dan de overige groentes toe (gebruik gerust meer of andere groentes) samen met de kruiden, en bak deze ook mee.
  • Voeg de groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur lager.
  • Laat de groentes zachtjes gaar pruttelen.
  • Voeg zo’n kwartier voor het serveren de witte bonen en de pasta toe.
  • Laat de soep verder pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Breng goed op smaak met zout en peper en serveer met lekker brood.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.