Stimpstamp met blauwe kaas

Stimpstamp met blauwe kaas

Heb je stimpstamp wel eens geprobeerd? Dit recept voor stimpstamp bevat blauwe kaas met andijvie, nootmuskaat en kruimige aardappelen. De blauwe kaas geeft dit gerecht een pittige smaak.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Dit heb je nodig voor stimpstamp:

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 1 dl melk
  • 400 g gesneden andijvie
  • 150 g blauwe kaas
  • 1 tl versgemalen nootmuskaat
  • naar smaak zout en peper

Zo maak je stimpstamp:

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water.
  2. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar, giet ze af en stamp er samen met de melk een dikke puree van.
  3. Roer er beetje bij beetje de schoongemaakte en in reepjes gesneden andijvie door, terwijl je de pan op een heel laag vuurtje laat staan.
  4. Verkruimel de blauwe kaas en roer deze als laatste door de stamppot, samen met wat versgeraspte nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
  5. Voor een traditionele versie van deze stamppot met rauwe andijvie vervang je de blauwe kaas door uitgebakken spekjes.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.