Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Salade met krieltjes en tuinbonen
Salade met krieltjes en tuinbonen
Een salade die u het beste geeft van de nieuwe oogst uit de moestuin: de eerste aardappels, tuinbonen en doperwten!
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig:
- 500 g krieltjes, schoongeboend
- 200 g doperwten, gedopt gewicht
- 200 g tuinboontjes, gedopt gewicht
Voor de dressing:
- klein bosje munt, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl grove mosterd
- sap van 1 citroen
- rasp van ½ citroen
- flinke scheut olijfolie
- zout en versgemalen peper
Zo ga je te werk:
- Kook de krieltjes in ruim water gaar, doe hetzelfde met de tuinboontjes en de doperwtjes (tuinboontjes hebben iets langer nodig dan doperwtjes).
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Giet de krieltjes, tuinbonen en doperwtjes af en laat ze even uitdampen.
- Leg de groentes in een mooie schaal en meng er de dressing door. Doe dit als de groentes nog warm zijn, dan kunnen de smaken extra goed intrekken.
- Serveer het gerecht warm, lauw of koud als salade.
Recepten en fotografie: Anna Rubingh