Regenbooghutspot: net even anders dan anders

Regenbooghutspot: net even anders dan anders

Regenbooghutspot is een beetje anders dan normale hutspot. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt, maar apart op een laag vuur gebakken met een schepje suiker. Probeer dit lekkere hutspotrecept!

Regenbooghutspot maak je in ongeveer 45 minuten.

Dit heb je nodig voor regenbooghutspot:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500-750 g wortels in verschillende kleuren
  • 3 uien
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 50 g roomboter
  • 150 ml volle melk
  • snuf zout en peper

Zo maak je regenbooghutspot:

  1. Om regenbooghutspot te maken schil je eerst de aardappels. Daarna snijd je ze in blokjes.
  2. Breng ze aan de kook in ruim water en kook ze in twintig tot dertig minuten gaar.
  3. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Kook ze in een andere pan gaar in twintig minuten. Je kan de wortels en de aardappels ook in één pan koken, als je het niet erg vindt dat het geheel wat paarsig wordt (van de paarse wortels!).
  5. Pel de uien en snijd ze in dunne halve maantjes.
  6. Bak de ui op een laag vuur in de olie.
  7. Voeg de suiker toe om de ui te laten karamelliseren. Hoe langzamer u de ui bakt, hoe beter. Houd op een laag pitje zeker twintig minuten aan.
  8. Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen. Zet de pan weer op het vuur en voeg de melk en de boter toe. Laat dit even opwarmen en doe de aardappels weer in de pan.
  9. Stamp de aardappels tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Giet ook de wortels af en schep ze door de aardappelpuree.
  11. Serveer de regenbooghutspot met de gebakken uitjes en met naar keuze rookworst of uitgebakken spekjes.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.