Recepten voor de lekkerste salades
Zoek je een salade recept? Salades zijn makkelijk en kunnen bijna altijd. Landleven heeft de lekkerste salade recepten voor je verzameld. Eet smakelijk!
Gebakken aspergesalade
Deze lauwwarme salade is een verrassend gerecht dat met de toevoeging van de kipfilet kan dienen als licht hoofdgerecht.
Gemengde salade
Dit salade recept met yoghurtdressing heb je in een handomdraai gemaakt. De blauwe kaad geeft de salade een lekker pittige smaak.
Vegetarische rodekoolsalade
Een frisse salade met appel en rode kool.
Groene bonensalade
Een lekkere zomersalade met tuinbonen en peultjes.
Groene tuinsalade
Het lijkt wel een moestuintje op tafel, deze salade. Een bord vol met knapperige voorjaarsgroentes vormt een gezonde lunch. De hoeveelheden van de afzonderlijke ingrediënten komen niet zo nauw.
Salade met geroosterde paarse peen
Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Goede redenen dus om ze vaker op tafel te zetten. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor salade met geroosterde paarse peen.
Toscaanse broodsalade
Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella.
Broccolipastasalade
Deze pasta salade met broccoli maak je van een restje pasta. Het is een heerlijke, makkelijke en gezonde maaltijd.
Minisalades met geitenkaas en radijs
Een frisse voorjaarssalade van de eerste oogst uit de moestuin: sla, bladgroen en radijsjes. Ideaal om mee te nemen tijdens een lentepicknick.
Salade met daslookbloemetjes
Ontdek dit salade recept met daslook. Daslook is een plantje uit de uienfamilie. Het plantje komt in het wild onder meer voor in de hellingbossen van Zuid-Limburg.
Courgettesalade met gerookte zalm
Geel, groen, gestippeld, gestreept, rond en zelfs ufo-vormig: courgettes komen voor in alle soorten en maten. De smaken verschillen onderling niet zo veel, maar ze zijn allemaal wel veelzijdig.
Kruidige meizoentjessalade
Meizoentje is een liefelijke volksnaam voor het madeliefje. Veel weilanden zijn in het voorjaar met deze mooie bloemetjes bezaaid. Ze zijn een lust voor het oog, maar je kunt ze ook culinair gebruiken in een salade.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.