Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Recepten van de beste snertkokers: Ineke
Recepten van de beste snertkokers: Ineke
Op 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken.
Het recept voor erwtensoep van deelnemer Ineke Hoeksema uit Hoogezand is er één ‘zonder fratsen’. “Ik hou het op snert zoals het vroeger bedoeld was. Geen gekkigheid” Maak en probeer het recept van Ineke zelf!
Aantal personen: 6-8.
Bereidingstijd: 4 uur 35 min.
Dit heb je nodig:
Voor de bouillon:
- varkenspoten
- spek
- hamschijf
- prei, wortel, knolselderij en ui
- bladselderij
- laurier, foelie, kruidnagel, peper, zout
Voor de verdere bereiding:
- 1,5 kg spliterwten
- 1 knolselderij
- 2 winterwortels
- 2 preien
- 4 uien
- bladselderij
- zout/peper
- rookworst
- verse worst
- vlees uit de bouillon
Zo ga je te werk:
- Laat alle ingrediënten voor de bouillon een paar uur trekken. Daarna zeven en het vlees bewaren.
- De spliterwten goed wassen en opzetten met een deel van de bouillon en wat peper en zout. Wanneer nodig steeds een beetje bouillon toevoegen.
- Ondertussen de groentes snijden en wassen.
- Als de erwten gaar beginnen te worden en wat uit elkaar vallen, de wortel en knolselderij toevoegen.
- Een half uur later ook de prei en ui toevoegen.
- Door laten koken op een zacht vuur en goed blijven roeren.
- De verse worst een kwartiertje laten garen in de soep en er dan weer uit halen.
- Het vlees uit de bouillon in stukjes snijden en rookworst en verse worst in plakjes snijden.
- Als de groentes gaar zijn en de soep een mooi geheel is geworden, kun je het vlees toevoegen en de snert nog verder op smaak maken met peper en zout.
- Op het laatst nog wat fijn gesneden bladselderij toevoegen.
Door
Commerciële redactie