Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Recepten van de beste snertkokers: Gerda

Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer Gerda Uiterwaal uit Groningen maakt de snert van vroeger, met biologische producten. Maak en probeer het recept van Ineke zelf!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 min.

Recept voor erwtensoep snert van Gerda Uiterwaal

Dit heb je nodig:

  • 1 kg spliterwten
  • varkensbouillon
  • ​1 flinke knolselderij
  • 4 stronken prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 4 uien
  • 3 aardappelen
  • 1 bleekselderij
  • laurierblad
  • kruidnagels
  • 400 g gerookte spekblokjes
  • 2 verse worsten
  • 2 Gelderse rookworsten
  • bosje peterselie
  • bosje bladselderij
  • scheut tamari
  • 1 tl zout
  • flinke portie liefde & aandacht

Zo ga je te werk:

  • Spoel de spliterwten en breng ze samen met de varkensbouillon en ruim 1,5 liter water aan de kook
  • Zet ondertussen de groentes (behalve de bleekselderij) en de geschilde aardappelen op in een pan met water, samen met kruidnagels en laurierblad
  • Voeg na enige tijd de spekblokjes en bleekselderij toe aan de soep, samen met de verse worst en de Gelderse rookworst
  • Als de groente gegaard is, kun je de erwtensoep mengen met de groente
  • Vervolgens rustig laten garen
  • Voeg voor de smaak een scheut tamari toe met een theelepel zout
  • Serveer met wat fijngesneden peterselie en bladselderij.

Recept voor erwtensoep snert van Gerda Uiterwaal.

Meer toprecepten voor erwtensoep van deelnemers

RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL

RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL

Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!

Naar het recept

RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL

Snert zonder fratsen van Ineke

Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!

NAAR RECEPT