Pasta met garnalen, chili en knoflook

Pasta met garnalen, chili en knoflook

Pasta met garnalen, chili en knoflook tijdens een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin. 

4 personen, 25 minuten bereidingstijd.

Dit heb je nodig voor pasta met garnalen

  • 500 g verse tagliatelle
  • 4 teentjes verse knoflook (uit eigen tuin)
  • 1 rode chilipeper
  • flinke scheut olijfolie
  • 300 g wokgarnalen (diepvries, rauw en gepeld)
  • sap van 1 citroen
  • handvol verse platte peterselie, fijngesneden

Zo ga je te werk

Pasta met garnalen maak je op de volgende manier:

  • Zet een flinke pan met water op het vuur om de pasta in te koken.
  • Maak ondertussen de knoflookteentjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Heb je knoflook met een milde smaak? Voeg dan gerust wat extra toe, het gerecht mag echt uitgesproken van smaak zijn.
  • Maak ook de rode peper schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  • Snijd het vruchtvlees in dunne halve maantjes.
  • Voeg de pasta toe aan de pan wanneer het water flink kookt. De pasta moet drie à vier minuten koken; bereid in de tussentijd vlot de rest.
  • Zet een flinke koekenpan op hoog vuur en verwarm een scheut olie. Bak de knoflook en de fijngesneden peper op hoog vuur aan.
  • Voeg de rauwe garnalen toe en bak deze al omscheppend gaar.
  • ls de pasta beetgaar is, giet deze dan af.
  • Leg de pasta op een grote (voorverwarmde) serveerschaal.
  • Verdeel er het knoflook-peper-garnalenmengel over, samen met de olie in de pan.
  • Knijp er het citroensap over en maak af met een goede hoeveelheid fijngesneden verse platte peterselie. Serveer direct.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.