Paneer in kruidige saus

Paneer in kruidige saus

Paneer is een in Nederland vrij onbekende kaas. Deze kaas komt uit de Indiase keuken en kan op veel manieren toegepast worden. Op boerderij Kleinlangevelslo in Raalte maken Rob en zijn vrouw Henrieke Kleinlangevelslo deze biologische kaas vers van de melk van eigen koeien.

Dit heb je nodig:

  • 150 g ui
  • 2 tomaten
  • 100 g gele courgette
  • 100 g groene courgette
  • 100 g paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 ml olijfolie
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 tl kerriepoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 ml gembersiroop
  • 200 g paneer
  • snufje zout
  • 1 el bloem
     

Zo ga je te werk:

  1. Snijd alle groentes in grove stukken en pers de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in de helft van de olie.
  2. Voeg de groentes en de tomatenpuree toe en laat tien minuten zachtjes sudderen.
  3. Voeg de kerrie toe en laat even mee sudderen.
  4. Voeg de kokosmelk en de gembersiroop toe en laat dit vijf minuten mee sudderen.
  5. Snijd de paneer in blokjes, bestrooi met zout en wentel de blokjes door de bloem. Bak de paneer in een koekenpan rondom bruin in de olie.
  6. Doe de paneer bij de saus en laat vijf minuten meekoken op een laag vuur. Serveer de saus met zilvervliesrijst.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.