Stoofpot van haan

Haan is een smaakvol stuk vlees. Van-kop-tot-kont-chef Nel Schellekens benoemde de smaak zelfs ‘als tussen fazant en kip in’. En het is een eerlijk...

Groentetas-salade

Van de oogst die op dat moment beschikbaar is in je moestuin, of de groentetas die je haalt bij de plaatselijke boer of op de markt, maak je makkelijk...

Groente van de maand: augustus

In dit artikel vind je alle groenten van de maand augustus. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Mais Mais...

Fruit van de maand: augustus

Deze maand kun je heerlijk genieten van: aardbeien, abrikozen, druiven, frambozen, kersen, meloenen, perzik, pruimen, mango en nog veel meer! Ontdek...

Veluwse tagliatelle carbonara

Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse pasta carbonara. Met speltpasta, verse eitjes uit Voorthuizen en lekkere oude boerenkaas maak je een...

Fruit van de maand: juli

De zomer is begonnen en dat betekent ook weer veel zomerfruit! Deze maand kun je heerlijk genieten van: aardbeien, abrikozen, appels, bramen, zwarte,...

Bloemkool van de barbecue

De moestuin staat vol groente: tijd om trots jouw oogst te presenteren! Nodig familie, vrienden en buren uit en pronk met een heerlijke tafel vol...

Bakblikbrood met daslookpesto

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je...

Daslooksoep

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je...

Gegrilde lamskoteletjes, nieuwe aardappels en pesto

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je...

Platbrood met daslook en geitenkaas

Daslook is een voorjaarsplantje met mooie witte bloemetjes, een uiachtige geur en een lichte knoflooksmaak. Zowel met de bloemen als het blad kun je...

Gebakken makreel met rabarber

De lichtroze stengels van geforceerde rabarber worden afgedekt en beschermd door een terracotta pot. In de pot is het donker en relatief warm;...