Hoofdgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor hoofdgerechten. Van makkelijke en snelle stoofpotjes tot volledige feestmenu’s.
Goulash Hengforden
Een heerlijk zacht gegaarde Goulash Hengforden met onder andere riblappen, paprika, tomaat, champignon en rode wijn. Lekker te serveren met rijst of...
Zoete stoofkool
Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met...
Pittige soep
Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze...
Kip met wijn
Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood. Dit...
Tuinbrood
Haal de tuin naar binnen en serveer hem op tafel! Dat kan met dit brood versierd met een tuinboeket, een borrelplank bomvol verse groentes uit de...
Quiche met palmkool en spek
Een lekkere maaltijd met palmkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren bijvoorbeeld in deze lekkere quiche en serveer met een frisse salade....
Blauwe bliksem
Stoofpeertjesstamppot, ook wel blauwe bliksem genoemd, is een heerlijk winters recept. Probeer vandaag nog deze heerlijke stoofpeertjesstamppot met...
Stevig gevulde wintersoep
Zo aan het einde van de winter is er in de meeste moestuinen niet veel te oogsten meer over. Maar vaak is er nog wel wat kool te vinden, en een lekker...
Winterpasta met spek, kaas en kool
Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht. Dit heb je...
Langzaam gestoofd lamsvlees
Heel langzaam gegaard lamsvlees met savooiekool, dat is echt fijn winters eten. Romige, gekookte polenta past hier perfect bij, maar u kunt het ook...
Merguez-worstjes van ganzenvlees
Deze merguez-worstjes van ganzenvlees zijn gezond, mager en makkelijk zelf te maken. Dit heb je nodig: schapendarm (20-22 mm), minimaal 2 meter 600 g...
Confit van wilde gans
Ganzenvlees is gezond en mager. Je maakt deze confit van wilde gans met onder andere ui, knoflook en laurierblaadjes. Dit heb je nodig: 800 à 900 g...