Kip-citroenstoofpotje

Een fris stoofpotje met kip, citroen en appel. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig: 1 kg kippenbouten 4 el zonnebloemolie naar...

Koningsmaal

Een gevuld kroontje met kip, lekker om te serveren met rosti en witlof salade. Bereidingstijd: 35 min. Dit heb je nodig 6 plakken bladerdeeg 500 gram...

Zelf rookworst maken

Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer maakt zijn rookworsten altijd zelf: eerst maakt hij...

Pompoenstoofje

Op de markt had ik afgelopen zaterdag al de eerste pompoenen gespot. Het waren mooie stevige exemplaren, Hokkaido, met een felle oranje schil en...

Herfstpotje

Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariërs. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 600 g krieltjes 200 g...

Minestronesoep

Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta. Aantal personen: 4...

Alles in een ovenschotel

  Makkelijker dan dit kan het niet: alle ingrediënten in een schaal, in de oven plaatsen en even later kun je aan tafel.Aantal personen:...

Varkenshaasjes

Varkenshaasjes bereid op een open vuur of de barbecue. Een recept van ‘Oerkok’ Willem ter Steeg. Dit heb je nodig 4 varkenshaasjes (of kophaasjes)...

Kalkoen met abrikozenvulling

  Kerst is niet compleet als dit gerecht niet op tafel staat bij Harry van de Bunt uit ‘t Zandt. “Veel mensen denken dat kalkoen met Kerst een Engels...

Aardappelschotel uit de oven

Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur en 15 min. Dit heb...

Zachtjes gesmoorde uiensoep met boerenkaasbroodstengels

Lekker om gasten voor te zetten op een winterse dag: deze smaakvolle uiensoep met zelfgemaakte broodstengels. Bereidingstijd: 45 min. Uiensoep – Dit...

Tarte tatin van rodekool

Een bijzondere hartige variant op de gebruikelijke zoete tarte tatin met caramel. Bestrooi de tarte tatin met walnootstukjes voor een crunchy effect....