Koningsmaal

Koningsmaal

Een gevuld kroontje met kip, lekker om te serveren met rosti en witlof salade.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (grove) mosterd
  • snufje zout snufje peper

Zo ga je te werk

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en meng de mosterd, peper en zout door de kip.
  2. Verpak de kip in bladerdeeg (los stukje bladerdeeg afdekken en 4 punten bladerdeeg tot kroon vouwen.)
  3. Daarna kan het 25 minuten op 225 graden in de oven. 

Vorstelijk lekker!


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.