Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Hete bliksem van appels en peren
Hete bliksem van appels en peren
Ook lekker met krokant gebakken speklapjes.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 400 g zoete appels (bijv. Jonagold)
- 250 g zure appels (bijv. Goudrenet)
- 400 g peren (bijv. Gieser Wildeman)
- klontje boter
- 1 tl gemalen kardemom
- naar smaak zout
Zo ga je te werk:
- Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met een laag water.
- Schil de appels en peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
- Voeg het fruit toe aan de aardappelen en kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet het kookvocht af, maar bewaar ongeveer een kopje.
- Stamp de ingrediënten tot een grove puree en voeg wat van het kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
- Roer er als laatste het klontje boter, de kardemompoeder en zout naar smaak door.
- Lekker met krokant gebakken speklapjes.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.