Havermoutpizza met Zeeuwse kaas en zeekraalpesto
Nicole Provoost uit het Zeeuwse Goes is een echte lekkerbek. Ze gebruikt al het lekkers dat haar provincie te bieden heeft: mosselen, zeekraal, zeewier en walnoten. Speciaal voor Landleven maakte ze er een verrassend driegangen-pizzamenu mee. Smul met haar mee! Wil je de andere recepten ook proberen? Ze staan in het nieuwe nummer!
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem
- 150 g havermout
- 150 g biologische volle yoghurt
- 3 eitjes (ik gebruik kleine eitjes van onze kipjes)
- snufje zout
Verder
- kaas uit de buurt, liefst weidekaas
- 150 g zeekraal
- 3 el volle olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- dun gesneden uienringen
Zo maak je de havermoutpizza:
- Kneed de ingrediënten voor de bodem tot een soepel deeg. Het hoeft niet te rijzen, je kunt het gelijk gebruiken.
- Maal of rasp de kaas.
- Maal de zeekraal met de olijfolie en de zwarte peper grof tot een pesto en roer er de uienringen doorheen. Strooi wat havermout op het werkblad en rol stukjes deeg uit tot mooie pizzabodems.
- Smeer op elke pizzabodem een lekkere laag pesto en bestrooi gul met kaas.
- Bak de pizza’s in een hete houtoven, of op 230 graden in een gewone oven, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Tip van Nicole: “Voor een extra accent kan er ook wat lekkere dressing bij. Dat geeft net iets bijzonders en iedereen is er hier gek op. Ik gebruik de Original Ceasar-dressing van het merk Cardini’s. Ik giet het over in een spuitflesje zodat je er mooie dunnen lijnen mee kunt maken.”
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.