Geroosterde vijgen met crème fraîche

Geroosterde vijgen met crème fraîche

Een heerlijk zoet bijgerecht van vijgen uit de oven.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • klontje roomboter
  • 16 rijpe vijgen
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el vers citroensap
  • 1,25 dl crème fraiche
  • geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een ondiepe ovenschaal (net groot genoeg om de vijgen tegen elkaar aan te zetten) in met wat boter.
  3. Leg de vijgen erin en smeer er nog wat boter over.
  4. Strooi de kristalsuiker over de vijgen en zet ze zo’n 12 minuten in de oven tot ze warm zijn.
  5. Besprenkel ze daarna met citroensap en laat ze 5 minuten, staan.
  6. Verdeel de vijgen over de borden, schep er wat crème fraîche naast en garneer ze met basterdsuiker en sliertjes citroenschil.
  7. Serveer zo snel mogelijk.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.