Gepofte bonen

Gepofte bonen

Geef Hollandse bonen eens een plek in de spotlights en laat ze stralen op je bord! Maak bijvoorbeeld eens dit recept voor gepofte bonen.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 300 g bonen naar keuze (gekookt en afgekoeld)
  • scheut olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en versgemalen peper, naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Hussel de bonen met de overige ingrediĆ«nten in een kom.
  • Verdeel de bonen over de bakplaat en pof ze in 15 tot 20 minuten krokant en goudbruin.

Lekker als gezonde snack bij de borrel!


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.