Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Gehaktbrood in deegkorst met appeltjes
Gehaktbrood in deegkorst met appeltjes
Dit gehaktbrood is het ultieme comfort food en bovendien budgetvriendelijk!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- Gehakt (gemengd) 800Â g
- Bladerdeeg (kant-en-klaar) 2Â rollen
- 1 appel
- 50 g rozijnen
- 1 sjalot
- Bladpeterselie (fijn gehakt) 2Â el
- Calvados 1Â shotglaasje
- 1 ei
- 1 eidooier
- 50Â ganeermeel
Zo ga je te werk:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, snij ’m in blokjes en laat ze, samen met de rozijnen, in de calvados weken.
- Pel en snipper de sjalot. Meng de appelblokjes met de rozijnen, peterselie en de gesnipperde sjalot onder het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.
- Vorm een gehaktbroodje van het gehakt, wikkel in het bladerdeeg en leg het – met de naad naar onderen – op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop de eidooier los en bestrijk er het deeg mee. Schuif 35 Ã 40 minuten in de voorverwarmde oven.