De lekkerste wintersoepen van Landleven
Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Maak een keer wat anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.
Ouderwetse erwtensoep
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt.
Nieuwerwetse erwtensoep
Een kom soep vol groente, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt alleen dan in een nieuw jasje, probeer de wat lichtere nieuwerwetse erwtensoep.
Kastanjesoep
Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.
Wortel-gembersoep
De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen.
Ouderwetse kippensoep
Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken.
Pompoensoep
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.
Belgische uiensoep
Deze soep vult heerlijk op een winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet.
Bruinebonensoep
Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie.
Humkessoep
Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.
Gevulde linzensoep
Kom op krachten met deze goedgevulde maaltijdsoep. Na een stevige wandeling in het bos of een koude schaatstocht smaakt een bord linzensoep erg goed. Lekker met een snee stevig bruin brood.
Mosterdsoep
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.
Aardappel-preisoep
Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.