De lekkerste bonenrecepten

De lekkerste bonenrecepten

Witte, bruine, Wieringer en kievitsbonen, wâldbeantsjes, schokkers, kapucijners en grauwe erwten. In Nederland worden allerlei soorten bonen en erwten geteeld. Geef deze Hollandse bonen eens een plek in de spotlights en laat ze stralen op je bord! Wij zetten de lekkerste bonenrecepten voor je op een rij.

Ouderwetse bonenschotel

Ouderwetse bonenschotel

Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse boontjes hoef je niet te weken, maar direct gaar koken.

NAAR HET RECEPT

Zoute boontjes met aardappel-mosterdpuree

Zoute boontjes met aardappel-mosterdpuree

Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. 

NAAR HET RECEPT

Gepofte bonen

Gepofte bonen

Geef Hollandse bonen eens een plek in de spotlights en laat ze stralen op je bord! Maak bijvoorbeeld eens dit recept voor gepofte bonen.

NAAR HET RECEPT

Bonensoep

Bonensoep

In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. Door dit recept maak je zelf een lichte bonensoep. 

NAAR HET RECEPT

Bruine bonensoep met worst

Bruine bonensoep met worst

Iedere familie lijkt wel een eigen recept te hebben voor bruine bonensoep. Het is dan ook een gerecht om een grote pan vol van te maken en met het hele gezin op te eten. 

NAAR HET RECEPT

Witte bonen in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus

In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Met bonen in een gerecht kun je ook eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor witte bonen in tomatensaus!

NAAR HET RECEPT

Bonenstoofpot

Bonenstoofpot

Door het gebruik van bonen en erwten kun je allerlei verschillende en lekkere recepten gemaakt worden. In dit artikel lees je hoe je zelf een heerlijke bonenstoofpot maakt. 

NAAR HET RECEPT

Humkessoep

Humkessoep

Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties kan hij ook als maaltijdsoep geserveerd worden. 

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.