De lekkerste bonenrecepten
Witte, bruine, Wieringer en kievitsbonen, wâldbeantsjes, schokkers, kapucijners en grauwe erwten. In Nederland worden allerlei soorten bonen en erwten geteeld. Geef deze Hollandse bonen eens een plek in de spotlights en laat ze stralen op je bord! Wij zetten de lekkerste bonenrecepten voor je op een rij.
Ouderwetse bonenschotel
Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse boontjes hoef je niet te weken, maar direct gaar koken.
Zoute boontjes met aardappel-mosterdpuree
Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’.
Gepofte bonen
Geef Hollandse bonen eens een plek in de spotlights en laat ze stralen op je bord! Maak bijvoorbeeld eens dit recept voor gepofte bonen.
Bonensoep
In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Daar kan lekkere soep van worden gemaakt. Door dit recept maak je zelf een lichte bonensoep.
Bruine bonensoep met worst
Iedere familie lijkt wel een eigen recept te hebben voor bruine bonensoep. Het is dan ook een gerecht om een grote pan vol van te maken en met het hele gezin op te eten.
Witte bonen in tomatensaus
In Nederland worden allerlei soorten bonen geteeld. Met bonen in een gerecht kun je ook eindeloos variëren. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor witte bonen in tomatensaus!
Bonenstoofpot
Door het gebruik van bonen en erwten kun je allerlei verschillende en lekkere recepten gemaakt worden. In dit artikel lees je hoe je zelf een heerlijke bonenstoofpot maakt.
Humkessoep
Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties kan hij ook als maaltijdsoep geserveerd worden.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.